Over J. van Heteren kalkzandsteenbedrijf

J. van Heteren Kalkzandsteen Lijmwerken B.V. is opgericht in 1993 en uitgegroeid tot een totaaldienstverlener met circa 50 werkzame personen .
Het kalkzandsteenbedrijf heeft een goede naam opgebouwd bij haar gerenommeerde opdrachtgevers en wordt geleid door Jan van Heteren en Jan Willem Schild. Het innovatieve bedrijf werkt met een eigen Vicario mobiele snelopbouwkraan, model 187.7, waarmee het uniek is in Nederland. Deze snelopbouwkraan van 20 meter hoog en 27 meter lang faciliteert het verlijmen van kalkzandsteenelementen met grote voordelen voor de opdrachtgever:

  1. Zeer compacte ruimten geheel uit te voeren in elementen
  2. Geen of bijna geen handzaam lijmwerk achteraf
  3. Snellere bevoorrading

Hiermee bespaart de opdrachtgever kosten voor het stelwerk achteraf, bevoorrading achteraf en werkzaamheden voor de stukadoors. Kortom; tijdswinst en kostenbesparing voor u.

Dienstverlening J. van Heteren Kalkzandsteen en Lijmwerken B.V. is gespecialiseerd in diverse soorten lijmwerken:

  • Handmatige verlijming van Kalkzandsteen
  • Machinale verlijming van Kalkzandsteen
  • Handmatige verlijming van Ytong blokken
  • Verlijmen van elementen

Dit lijmwerk kan worden uitgevoerd als schoon of ‘vuil’ werk of als HEKZA® concept. Verder op deze site vindt u een werkimpressie van Jvanheteren.nl.

VCA gecertificeerd

J. van Heteren Kalkzandsteen en Lijmwerken B.V. is VCA gecertificeerd. Het personeel en de onderaannemers van J. van Heteren Kalkzandsteen en Lijmwerken B.V. worden intern opgeleid. Hierdoor ontstaat een consistente werkwijze van hoge kwaliteit. De medewerkers zijn erg gemotiveerd en werken zelfstandig. De werkwijze van het bedrijf staat garant voor kwaliteit, hoog werktempo en schone werkvloer. Dit komt goed naar voren bij onze Werkimpressie. Op locatie is bij elk project een voorman aanwezig die aanspreekpunt is voor alle partijen. Het team van J. van Heteren B.V. is gericht op continue verbetering van processen en uitvoering. Hierbij wordt meegedacht met uitvoerders om ook aanverwante werkzaamheden vlot te laten verlopen. Het toepassen van nieuwe technieken en hulpmiddelen is hierbij een belangrijk speerpunt.

Voordelen VCA certificatie voor u als opdrachtgever

De VCA certificatie van J. van Heteren Kalkzandsteen en Lijmwerken B.V. is gerealiseerd via Safex. VCA biedt een duidelijke structuur voor het VGM-beheersysteem van J. van Heteren Lijmwerken B.V.. U als opdrachtgever weet dus wat u kunt verwachten van de onderneming die VCA-gecertificeerd is. Een VGM-doorlichting door de opdrachtgever is niet langer noodzakelijk of kan beperkt worden tot evaluatie van uitgevoerde projecten of werkzaamheden. Door deze synergie tussen opdrachtgever en aannemer verbetert de totale kwaliteit en efficiëntie van de organisatie, zodat er minder ongevallen en schades aan bedrijf en milieu voorkomen. De VCA certificatie borgt dat meer taken en verantwoordelijkheden aan gecertificeerde aannemers kunnen worden gedelegeerd en uitbesteed, aangezien aannemers competente organisaties zijn, met goede VGM opgeleide en gekwalificeerde werknemers. VCA sluit aan bij het VGM-beheersysteem van de opdrachtgever (zie ook VCO: VGM Checklist Opdrachtgevers) De aannemer spreekt dus dezelfde “taal” als het gaat over veiligheid, gezondheid en milieu. Het VCA-certificatieproces heeft overeenkomsten met de ISO 9000-systemen en -audits. VCA is ook ondersteunend aan de managementsystemen en audits, zoals ISO 14001 en OHSAS 18001